Ιστορική αναδρομή στα φρουτάκια


Τα πρώτα φρουτάκια

Ο πρώτος μηχανικός κουλοχέρης λεγόταν Liberty Bell και ανακαλύφθηκε το 1895 από τον Charles Fey, ο οποίος ήταν μηχανικός αυτοκινήτων στο San Francisco. Ο κουλοχέρης Liberty Bell είχε τρεις τροχούς. Οι τροχοί στα φρουτάκια αυτά είχαν τα σύμβολα της τράπουλας (Διαμάντι, Σπαθί και Καρδιά) ζωγραφισμένα επάνω τους αλλά και ένα σύμβολο του Liberty Bell. Εάν κάποιος πετύχενε 3 Bell μαζί τότε κέρδιζε το μέγιστο της νίκης. Τότε το μέγιστο έπαθλο ήταν 50 λεπτά του δολλαρίου.

Τα φρουτάκια αυτά μπορεί να τα βρει ακόμα και σήμερα κάποιος εάν επισκευφτεί το εστιατόριο Liberty Belle Saloon στη Νεβάδα των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Charles Fey είχε φτιάξει και άλλα φρουτάκια εκτός από το Liberty Bell. Αυτά είναι τα Draw Power, Three Spinde και το Klondike. Ο Fey νοίκιαζε στα bars τα φρουτάκια του με την προϋπόθεση ότι θα μοιράζοταν μαζί του τα κέρδη σε ποσοστό 50%.

Σύντομα η ζήτηση για τα φρουτάκια αυξήθηκε. Ο Fey δεν μπορούσε με τίποτα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αγοράς από το μικρό του εργαστήριο. Δεν πέρασε πολύς καιρός και διάφορες εταιρίες που δραστηριοποιόντουσαν στο χώρο του τζόγου, πλησίασαν τον Fey με σκόπό να αγοράσουν τα δικαιώματα για τα φρουτάκια του. Ο Fey αρνιόταν συνεχώς μέχρι που το 1907 ο Herbert Mills (γνωστός τότε κατασκευαστής τυχερών παιχνιδιών) αποφάσισε να ξεκινήσει την παραγωγή ενός δικού του τύπου κουλοχέρη, το Operator Bell. Μάλιστα ο Mills ήταν ο πρώτος που χρησιμοποίησε φρουτάκια ως σύμβολα στον κουλοχέρη του και από τότε καθιερώθηκε και αυτή η ονομασία.

Τα πρώτα φρουτάκια λειτουργούσαν ως εξής: Μέσα στο μεγάλο σιδερένιο κουτί που στέγαζε τον μηχανισμό του κουλοχέρη, υπήρχαν τρεις τροχοί οι οποίοι είχαν διαφορετικά σύμβολα ζωγραφισμένα επάνω τους. Ο παίκτης, τραβούσε τον μοχλό ο οποίος ξεκινούσε την περιστροφή των τροχών. Κάποια στιγμή η περιστροφή σταμάταγε και στην κεντρική γραμμή εμφανίζοταν ένας συνδυασμός από τρία σύμβολα. Αν τα σύμβολα αυτά ήταν ίδια τότε ο παίκτης κέρδιζε.

Ηλεκτρονικά φρουτάκια

Για πολλά χρόνια τα φρουτάκια παρέμειναν μηχανικά. Ωστόσο το 1964 εμφανίστηκαν τα πρώτα φρουτάκια που είχαν ενσωματωμένο ηλεκτρονικό επεξεργαστή ο οποίος υπολόγιζε το τι ακριβώς έπρεπε να γίνει σε κάθε γύρισμα των τροχών. Με τον τρόπο αυτό τα σύγχρονα φρουτάκια μπόρεσαν να γίνουν πιο αξιόπιστα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσουν να δίνουν πολύ μεγαλύτερα χρηματικά έπαθλα. Ήταν εκείνη η εποχή τότε που ξεκίνησαν και τα πρώτα jackpot*.

Η επόμενη εξέλιξη στα φρουτάκια ήρθε το 1975 με τον πρώτο ηλεκτρονικό κουλοχέρη. Το slot machine αυτό κατασκευάστηκε από τον Walt Freely και ονομάζοταν Fortune Coin. Ήταν απίστευτα απλό και έμοιαζε με έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Είχε μόνο μία οθόνη και μία υποδοχή για κέρματα. Αν και τα φρουτάκια αυτά ήταν ιδανικά για τα καζίνο, δεν αγαπήθηκαν από τον κόσμο με την πρώτη. Οι παίκτες είχαν συνηθίσει να βλέπουν την κίνηση των κυλίνδρων στα φρουτάκια οπότε οι video κουλοχέρηδες άργησαν πάρα πολύ να διαδοθούν στον κόσμο.

Το σήμερα και το αύριο στα φρουτάκια

Τα τελευταία χρόνια οι εξελίξεις στα φρουτάκια είναι κατεγιστικές. Εμφανίστηκαν φρουτάκια με πολλούς τροχούς και ταυτόχρονα με πολλαπλές γραμμές κερδών. Παράλληλα υπάρχουν τζακποτ* που προσφέρουν τεράστια χρηματικά έπαθλα. Τέλος, τα βελτιωμένα λογισμικά που χρησιμοποιούνται καθιστούν πλέον τα φρουτάκια ως μία εκπληκτική εμπειρία παιχνιδιού συνδυάζοντας video, ήχους και πολλά bonus παιχνίδια στο συνολικό παιχνίδι.